Použité suroviny receptu Minipatisonky ve slaném nálevu:
500 ml vody
| 1 lžíce soli
| 1,5 kg malých patisonů
| 4 snítky kopru
| 2 bobkové listy
| 1 lžička hořčičného semínka
| 1 lžička kuliček pepře (červený a zelený)
Postup přípravy receptu Minipatisonky ve slaném nálevu:
Na 4 sklenice po 500 ml. Na nálev svaříme vodu a zamícháme do ní sůl. Malé patisony opláchneme, odřízneme stopky, urovnáme do sklenic, přidáme snítku kopru, půlku bobkového listu, trochu hořčičného semínka a několik kuliček pepře. Zalijeme teplým slaným nálevem. Sklenice zavíčkujeme a dáme do hrnce s teplou vodou. Při teplotě 85 °C sterilujeme 20 minut. Pak sklenice vyndáme, necháme vychladnout a uložíme. Před použitím patisonky propláchneme a necháme okapat. Můžeme je použít například do vaječné smaženice.
Fotky receptu Minipatisonky ve slaném nálevu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!