Vložil: | Hankca |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 31 |
|
|
Použité suroviny receptu Bezvadné nesterilizované čalamádové zelí:
5 kg zelí,
| 1 1/2 kg papriky,
| 1 1/2 kg cibule,
| 9 dl octa,
| 1/2 kg krystalového cukru (jemného),
| 2 dl oleje,
| 1 nakladač (deko),
| 5 kávových lžiček soli
Postup přípravy receptu Bezvadné nesterilizované čalamádové zelí:
Postrouháme zelí (strouhám to na kuchyňském robotu), prosolíme 5 KL soli.
Ocet, cukr, olej deko rozehřát (aby nebylo vroucí) a nalijeme do postrouhaného zelí.
Všechno dobře rukama promícháme, zelí částečně pomačkáme a plníme do sklenic a uzavřeme.
Sklenice plníme tak 2-3 cm pod okraj (ne úplně plné).
Uložíme do chladné místnosti. Není potřeba sterilizovat.
Z této dávky je asi 12 sklenic (Omnia).
Fotky receptu Bezvadné nesterilizované čalamádové zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!