750 ml mléka
| 200 g polohrubé mouky
| 200 g cukru moučka
| 1 dcl oleje
| 1 dcl vody
| 2 zakysané smetany
| 2 čokoládové pudinky
| 1 skořicový cukr
| 1 prášek do pečiva
| 1 vanilkový cukr
| 4 vejce
Postup přípravy receptu Polabská nížina:
Z mléka a pudinku uvaříme čokoládový pudink. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vodu, olej, 4 žloutky a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme sníh a přidáme do těsta. Vše pořádně promícháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Po celé ploše zalijeme zchladlým pudinkem.
Pečeme v troubě asi 20 minut při 200 °C. Na hotový moučník dáme zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem.
Fotky receptu Polabská nížina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!