Postup přípravy receptu Sváteční kokosovo-nugátové řezy:
Těsto: 9 bílků, 35 dkg cukru moučka, ušlehat v tuhý sníh, pak lehce vmíchat: 8 lžic hrubé mouky, 13 dkg kokosu. Těsto rozetřít do vymazaného a moukou vysypaného velkého pekáče do trouby. Troubu rozehřát na 150 stupňů a péci do růžova. Než se těsto upeče, připravíme si krém – kaši: 9 žloutků, 13 dkg cukru krupice, 2 lžíce kakaa (vrchovaté), 1 kávovou lžičku kávy (suché) - Všechny suroviny dáme do kastrůlku a šleháme v páře (kastrůlek dáme do většího kastrolu s vodou na plotýnku a kaši můžeme lehce šlehat ručním šlehačem do zhoustnutí). Poté necháme vychladnout.Do vychladlé kaše zašleháme 1 kostku másla. Na vychladlé těsto rozetřeme krém a nakonec pomalu poléváme čokoládovou polevou. Poleva:V kastrůlku na plotně rozehřejeme 3/4 tuku Omega (nebo jiný tuk)
1 a půl čokolády na vaření, 2 vrchovaté lžíce kakaa na vaření. Poté necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.