6 Ks vajec
| 300 g cukr
| 200 g polohrubá mouka
| 0,5 dcl voda
| 0,5 dcl olej
| 2 ks šlehačky
| 2 ks ztužovač šlehačky
| 2 ks zakysaná smetana
| 1 l voda
| 2 ks pudinky vanilkový
| 1 ks tang pomeranč
Postup přípravy receptu Tangová buchta:
Na korpus do mísy nasypeme cukr mouku přidáme 6 vajec vodu a olej a důkladně prohněteme. Vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při cca 150 st v předehřáté troubě do zrůžovění.
Dále ušleháme šlehačky se ztužovačem do tuha, smíchat zakys. smetany a touto hmotou potřít mírně vychladlý korpus celý.
Po potření uvaříme 2 pudinky ve vodě s tangem, necháme mírně vychladnout a nalijeme jako horní vrstvu. Lijeme opatrně nejlépe přes lžíci a z malé výšky po celé délce. Necháme vychladit v ledničce.
Je to delikatesní záležitost a nejlépe chutná až na 2 den až korpus nasákne trochu vláhy. DOPORUČUJI!
Fotky receptu Tangová buchta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!