6 mrkví
| 70 g másla
| 3 lžíce cukru
| 30 g rozinek
| 3 žloutky
| špetka skořice
| 1 malý citron
| 300 g housky
| 1/4 l mléka
| 3 bílky (sníh)
| podle potřeby strouhanka
Postup přípravy receptu Mrkvínek:
Očištěnou mrkev uvaříme a poté nastrouháme nebo prolisujeme. V míse utřeme máslo, cukr, žloutky a citrónovou kůru. Do utřeného těstíčka zamícháme mrkev, rozinky, skořici, nastrouhanou housku navlhčenou v mléce a tuhý sníh z bílků. Promíchanou směs dáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a pečeme přibližně jednu hodinu. Upečený mrkvový nákyp jemně posypeme cukrem a podáváme. Případně můžeme podávat studený ozdobený šlehačkou.
Fotky receptu Mrkvínek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!