Postup přípravy receptu Opékané brambory s fazolkami :
Brambory oloupeme, omyjeme a asi 10 minut předvaříme v osolené vodě. Fazolky rovněž předvaříme asi 10 minut v osolené vodě, pak obě přísady slijeme a necháme dobře okapat. Také artyčoky dáme okapat. Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Artyčoková srdíčka rozčtvrtíme, na pánvi rozehřejeme máslo s olejem, nejprve na něm opečeme brambory a potom přidáme papriky.
Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k bramborám. Saturejku omyjeme, vodu otřepeme a lístky najemno nasekáme. Saturejku, fazolky a artyčoky přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. Přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme a vše dusíme asi 10 minut na středním ohni. Pokrm můžeme podávat například s pečivem nebo samotný.