Použité suroviny receptu Papriky s červeným zelím:
do kilové sklenice 3-4 papriky
| na 1 kg zelí
| 30 g soli
| 50 g cukru
| nálev
| 1/3 l octa
| 2/3 l vody
| 1žička soli
| 1 lžíce cukru
| 3 zrnka pepře
| 2 zrnka nového koření
| 1/2 ks bobkového listu
Postup přípravy receptu Papriky s červeným zelím:
Nastrouhané zelí promícháme se solí, cukrem a necháme 2 hod. uležet. Pak zelím naplníme papriky zbavené semen a přikryjeme je seříznutým vrškem paprik. Narovnáme je do sklenic, zalijeme svařeným a vychladlým octovým nálevem a sklenice povážeme. Chceme-li papriky uschovat na delší dobu, pak je plníme do patentních sklenic a sterilujeme.
Fotky receptu Papriky s červeným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!