Použité suroviny receptu Pečená rajčata v parmazánových košíčcích:
asi 115 g parmazánu nastrouhaného nahrubo
| 500 g červených cherry rajčátek
| 2 lžičky extra panenského olivového oleje
| 1/4 hrnku čerstvých bazalkových listů, nakrájené na tenké proužky
Postup přípravy receptu Pečená rajčata v parmazánových košíčcích:
Předehřejte troubu na 200°C. Plech na pečení vyložte pečícím papírem. Na papír dejte 3 lžičky sýra a lžící je rozetřete do kruhu o průměru asi 15 cm. Takovéto kruhy vytvořte čtyři. Pečte, dokud nezačnou hnědnout okraje (asi 6minut).
Na stůl položte čtyři mělké malé misky dnem vzhůru. Jeden po druhém opatrně sejměte kruhy horkého sýra z plechu a položte je na misky. Nechte je stát, aby se podle mističky vytvarovaly - počkejte, až zcela vychladnou.
Do zapékací misky vložte rajčata, pokapejte je olejem a pečte, dokud nezačnou pukat (asi 10 minut). Přidejte k nim bazalku a lehce je promíchejte.
Každou parmazánovou misku položte na talíř, rovnoměrně do nich rozdělte rajčata a ihned podávejte.
Fotky receptu Pečená rajčata v parmazánových košíčcích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!