Použité suroviny receptu Plněné brambory po maďarsku:
4 velké brambory
| 1 červený paprikový lusk
| 1 papriková klobása
| 2 lžičky provensálského koření
| mletá mírně ostrá paprika
| 150 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Plněné brambory po maďarsku:
Brambory důkladně omyjeme, uvaříme je ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Zatím si na kostičky nakrájíme klobásu, očistíme a nakrájíme i paprikový lusk. Kysanou smetanu rozšleháme s paprikou a provensálským kořením.
Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme až na půlcentimetrovou vrstvu kolem slupky. Vydlabanou bramborovou dužinu rozmačkáme vidličkou a smícháme ji s klobásou, nakrájenou paprikou a okořeněnou zakysanou smetanou. Hmotu naplníme do vydlabané brambory, brambory naklademe do pekáčku a asi 10 minut zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C.
Fotky receptu Plněné brambory po maďarsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!