Postup přípravy receptu Podzimní nákyp:
Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, přičemž odstraníme stopky. Papriky rozčtvrtíme, zbavíme stopek, jádřinců a nakrájíme na proužky. Garnáty omyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme olej a garnáty s připravenou zeleninou na něm podusíme. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou a koprem, vmícháme do směsi zeleniny a garnátů, osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Vymažeme zapékací mísu v odpovídající velikosti, vyložíme ji 4 - 6 plátky Knakebrotu a navrch rozdělíme zeleninu. Zbylé plátky Knackebrotu rozdrobíme, rozložíme na nákyp a posypeme sýrem.
Podzimní nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.