8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pohankové rohlíky

fotka Pohankové rohlíky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 49

Použité suroviny receptu Pohankové rohlíky:

250 g hladké pohankové mouky  | 250 g hladké pšeničné mouky  | 250 - 300 ml mléka  | 30 g čerstvých kvasnic  | 1 lžíce cukru  | 1 lžička soli  | 15 g másla  |  bílek na potření  |  semínka na posypání

Postup přípravy receptu Pohankové rohlíky:

Do teplého mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme obě mouky, sůl a rozpuštěné máslo. Přilijeme kvásek a vařečkou promícháme. Vypracujeme hladké vláčné těsto (je dost husté, můžeme si pomoct na vále rukama). Necháme pořádně nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na tenkou kruhovou placku a rozkrájíme na osm stejných dílků. Každý "trojúhelník" srolujeme od širší strany do rohlíku a trochu ohneme. Na plechu vyloženém papírem na pečení je potřeme bílkem a posypeme oblíbenými semínky, případně hrubou solí. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme asi 15 - 20 minut při 180°C dozlatova.


Fotky receptu Pohankové rohlíky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pohankové rohlíky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !