Použité suroviny receptu Pražená pohanková kaše s jogurtovou omáčkou:
250 ml nízkotučného neochuceného jogurtu
| 6 lžic posekaného koriandru setého nebo jiné bylinky
| 2 lžíce posekané máty nebo meduňky
| 6 lžic oloupaných syrových slunečnicových semínek
| 1 lžíce extra panenského olivového oleje
| 2 lžičky žlutých hořčičných semínek
| 3 zelené šalotky na tenko nakrájené
| 3 stroužky česneku na tenké plátky nakrájené
| 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
| 250 ml celé pražené pohanky (může být i střední nebo drcená)
| 500 ml vařící vody
| 3/4 lžičky soli
| dle chuti: čatní z mangivy nebo jiného (může být i zavařenina)
Postup přípravy receptu Pražená pohanková kaše s jogurtovou omáčkou:
V misce smíchat jogurt s koriandrem a mátou. Přikrýt a dát do chladničky.
Na suché pánvi na nízkém ohni opražit slunečnicová semínka po 2- 3 min. do křupava. Na teflonové pánvi rozehřát olej na středném ohni, přidat hořčičná semínka a smažit je asi 1min. až začnou praskat. Přidat šalotky, zázvor, česnek a smažit další 2 min.
Přidat pohanku a smažit po 2 min. až zavoní. Zalít vše vodou a osolit. Přivéct do varu, přikrýt, snížit teplotu a dusit po 10-12 min. do měkka.
Zamíchat dovnitř čatní a slunečnicová semínka. Podávat s jogustovou omáčkou.
Fotky receptu Pražená pohanková kaše s jogurtovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!