Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí jogurt super

fotka Domácí jogurt super
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 40

Použité suroviny receptu Domácí jogurt super:

1 l plnotučného mléka  | 8 lžic sušeného mléka  | 1 kelímek živého bílého jogurtu (Hollandia,Agro-la),anebo 1 sáček jogurtové kultury laktoflora od Milcomu Praha

Postup přípravy receptu Domácí jogurt super:

1. Jeden litr mléka svařte v mlékovaru - mléko se v něm při vaření nepřipaluje. Je to hrnec s dvojitým dnem a stěnami, který určitě má někdo z rodiny nebo známých. Můžete si ho půjčit, pokud ho nevlastníte. Nemáte-li mlékovar, větší kovovou misku posaďte na širší kastrůlek s vodou, aby těsně doléhal a vařte mléko v páře. Na velmi mírném plameni jej vařte asi 20 minut až půl hodinky, až se zredukuje asi tak o třetinu. Tím jste mléčnou bílkovinu zahustili poprvé, podruhé zapracuje sušené mléko.<br /><br />
2. Stáhněte odvařené mléko z ohně, pokud se udělal škraloup, tak přeceďte, a vmixujte sušené mléko (v mixéru nebo kvedlačkou). Nechte chladnout -jak dlouho ale? Různé technologické návody na výrobu jogurtů se v tomto bodě mírně rozcházejí, ale v souhrnu by mléko mělo mít teplotu mezi 35 a 48 °C. Při této teplotě se totiž jogurtové kultury začnou množit. Neměla by být ovšem vyšší, protože pak se množení zastaví. Já proto používám teploměr na zavařování, ale teplotu můžete zkusit odhadnout i čistou rukou.<br /><br />
3. Jakmile mléko dostatečně vychladne, vmíchejte živý jogurt nebo sušenou jogurtovou kulturu, přikryjte pokličkou nebo alobalem a nechte zakysat na dostatečně teplém místě (třeba v troubě zapnuté na mírné vyhřívání) nejlépe přes noc. Druhý den přesuňte vzniklý jogurt do ledničky. Vydrží tam čerstvý asi týden. V průběhu této doby můžete průběžně slévat uvolněnou tekutinu -syrovátku. A nezapomeňte si schovat pořádnou lžíci na příště -nastartuje kysání další várky!



Fotky receptu Domácí jogurt super:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Domácí jogurt super
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Domácí jogurt super
Obrázek uživatelky
profil
Domácí jogurt dělám, je super. Mléko není potřeba svařit (leda byste používali domácí od vlastní kravičky, ale kupované je pasterizované a to stačí).

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles