3 plátky želatiny
| 1/2 pomeranče
| 250 ml kefíru
| 1/2 lžičky dia sladidla
| 100 ml smetany ke šlehání
| 3 lžíce mléka
| 100 g čokolády pro diabetiky
| několik kapek mátového oleje
Postup přípravy receptu Kefírová pěna s mátou:
Želatinu namočíme do vody přibližně na 5 minut. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Polovinu kůry oloupeme a nastrouháme na jemné proužky. Dáme stranou. Zbylou kůru ostrouháme najemno a smícháme s kefírem a tekutým sladidlem. Želatinu rozpustíme a smícháme s kefírem. Dáme asi na 15 minut vychladit do ledničky. Ušleháme smetanu a vmícháme, jakmile začne kefírová směs želírovat. Krém chladíme asi 2 hodiny. Mezitím nasekáme nahrubo čokoládu. Rozpustíme ji v hokém mléce a dochutíme několika kapkami mátového oleje. Z krému vykrajujeme noky. Podáváme je s mátovou omáčkou a proužky kůry, ozdobené lístky máty.
Fotky receptu Kefírová pěna s mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!