Školní rok a školní prázdniny v roce 2019/2020Školní rok a školní prázdniny v roce 2019/2020 Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 22.09. 2019
Dnes má svátek Darina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Provensálský dýňový tian

fotka Provensálský dýňový tian
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení:  +++++++++_
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Provensálský dýňový tian:

750 g neloupané dýně bez semínek  | špetku strouhaného muškátového oříšku  | 1 středně velkou cibuli, nahrubo posekanou  | 20 g másla + ještě trochu na vymazání pekáče  | 1 lžíce rostlinného oleje  | 1 lžíci hladké mouky  | 250 ml studeného mléka  | 1 vejce, lehce našlehané  | 80 g nastrouhaného sýra typu ementál  | hrst mandlových lupínků  |  sůl a pepř

Postup přípravy receptu Provensálský dýňový tian:

1. Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Dýni oloupejte a nakrájejte na kousky. Vložte je do hrnce s šesti lžícemi vody. Zakryjte a na mírném ohni poduste 15 až 20 minut, dokud dýně nezměkne.
2. Dýni rozmačkejte, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Pokud zelenina pustila hodně vody, vraťte ji nad plamen a minutu až dvě ji za občasného míchání povařte tak, aby se většina tekutiny vypařila.
3. Mezitím osmažte na másle a oleji cibuli, aby byla měkká, ale ještě ne hnědá. Přisypte mouku a zasmahněte ji; za stálého míchání postupně přilévejte mléko. Vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne.
4. Vzniklý bešamel spojte s vajíčkem, vlijte k dýni a prošlehejte. Keramický pekáček nebo zapékací misku vymastěte, nalijte do něj směs a posypte ji sýrem a mandlemi. Pečte, dokud povrch neztuhne a nezezlátne (trvá to asi 40 minut).


Fotky receptu Provensálský dýňový tian:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Provensálský dýňový tian
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !