Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 22.02. 2025
Dnes má svátek Petr
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vrstvený čokoládový koláč

fotka Vrstvený čokoládový koláč
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Vrstvený čokoládový koláč:

300 g másla  | 300 g cukru  | 2 balení vanilkové cukry  | 6 ks vajec  | 300 g hladké mouky  | 1 lžička prášku do pečiva  | 400 g marcipánové hmoty  | 180 g práškového cukru  | 2 lžíce pomerančového likéru  | 100 g mléčné čokolády  | 20 g tuku  | 200 g pomerančové marmelády  | 150 g polevy z hořké čokolády

Postup přípravy receptu Vrstvený čokoládový koláč:

Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Přidáme vejce a postupně vmícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na 2 plechy vyložené papírem na pečení a pečeme při 180°C asi 12 minut. Pak vyklopíme na vál posypaný cukrem. Každou část těsta rozdělíme na 3 pruhy.



Marcipán, práškový cukr a likér propracujeme. Třetinu hmoty vložíme mezi 2 archy potravinové fólie a vyválíme do velikosti jednoho pruhu těsta. Zbylou marcipánovou hmotu zabalíme do potravinové fólie. Čokoládu s tukem necháme rozpustit v horké vodní lázni. Ohřejeme 100 g marmelády a polovinou natřeme 1 plát těsta. Druhý plát těsta na něj položíme a potřeme čokoládou. Přiložíme třetí plát, na který položíme vrstvu marcipánu. Další plát opět potřeme čokoládou a pátý marmeládou a navrch položíme poslední plát těsta. Koláč zabalíme do fólie, zatížíme prkénkem a necháme přes noc stát.



Koláč potřeme ohřátou marmeládou. Marcipán vybalíme a přiklopíme na koláč. Rozehřejeme polevu, vylijeme ji na mramorovou plochu, necháme ztuhnout, a pak z ní dřevěnou špachtlí vykrajujeme hoblinky, jimiž Vrstvený čokoládový koláč nakonec ozdobíme.



Recept na marcipán:
Spaříme 250 g mandlí a umeleme je na jemném mlýnku. Pak je smícháme se 125 g moučkového a 125 g krupicového cukru, přidáme dle potřeby citronovou šťávu, 2 bílky a vypracujeme vláčny marcipán.


Fotky receptu Vrstvený čokoládový koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vrstvený čokoládový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !