Použité suroviny receptu Pstruzi v citronové omáčce:
4 vykuchaní pstruzi
| sůl
| citronová šťáva
| 2 mladé cibulky
| 40 g másl
| 40 g hladké mouky
| 400 ml vývaru
| 100 ml bílého vína
| špetka strouhané citronové kůry
| špetka mletého bílého pepře
| dle chuti cukr
| 40 g rozpuštěného másla
| 1 lžíce nasekané meduňky
Postup přípravy receptu Pstruzi v citronové omáčce:
Vykuchané pstruhy nasolíme a pokapeme je citronovou šťávou. V chladu je necháme 30 minut odležet.
Cibulky nakrájíme nadrobno. V kastrůlku připravíme z másla, bílé části cibulek a mouky světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a rozšleháme metličkou.
Základ na omáčku přivedeme k varu. Přilijeme bílé víno, přisypeme nastrouhanou citronovou kůru a opepříme. Omáčku ještě 15 minut povaříme. Před koncem varu do ní přidáme nasekanou zelenou nať z mladých cibulek. Dochutíme solí, citronovou šťávou, cukrem a odstavíme.
Pstruhy potřeme rozpuštěným máslem promíchaným s meduňkou a rozložíme je na plech. Pečeme je ve v vyhřáté troubě při 190 °C 20 minut. Hotové rozdělíme na talíř a přelijeme citronovou omáčkou. Podáváme s brambory.
Fotky receptu Pstruzi v citronové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!