Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Řezy s vaječným koňakem a jemným čokoládovým krémem:
20 dkg moučkového cukru
| 5 dkg citronátu
| 4 vejce
| 200 ml vaječného likéru
| 175 ml oleje
| 12,5 dkg polohrubé mouky
| 12,5 dkg škrobové moučky
| 3 lžičky kypřícího prášku
| Na krém:
| 375 ml mléka
| 1 čokoládový pudink
| 1 lžíce kakaa
| 6 dkg cukru
| máslo
Postup přípravy receptu Řezy s vaječným koňakem a jemným čokoládovým krémem:
Citronát jemně nasekáme. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme olej, likér. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou, prosejeme na vaječnou směs, zapracujeme a nakonec vmícháme citronát.
Podlouhou formu (25 cm) vymastíme, vysypeme moukou, naplníme těstem a pečeme při 175 °C 60 minut. Necháme ve formě ještě 5 minut stát, pak vyklopíme a necháme vychladnout.
V 6 lžících mléka rozpustíme pudink a kakao. Zbylé mléko a cukr svaříme, vlijeme rozpuštěný pudink a za stálého míchání uvaříme. Pak dáme do studené vody a za stálého míchání vychladíme. Změklé máslo šlehačem vyšleháme do pěny a postupně vmícháme pudink.
Vychladlou buchtu 2x vodorovně rozkrojíme. Dva spodní díly potřeme krémem a přiklopíme vrchní díl. Uložíme do chladničky alespoň na 1 hodinu a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Řezy s vaječným koňakem a jemným čokoládovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!