8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

fotka Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou:

1 lžíce olivového oleje  | 2 lžíce másla  | 1 cibule  | 2 stroužky česneku  | 1 mrkev  | 200 g hlívy ústřičné  | 200 g loupaných pohankových krup  | 100 g kulatozrnné rýže  | 2 snítky čerstvého tymiánu  | 150 ml suchého bílého vína  | 1 kostka zeleninového bujonu  | 1 špetka šafránu  | 50 g nastrouhaného parmazánu  |  sůl  |  čerstvě namletý pepř

Postup přípravy receptu Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou:

V kastrolu se silným dnem rozehřejme olej a polovinu másla. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a plátky česneku. Mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a po dvou minutách vsypeme k cibuli s česnekem. Smažíme za občasného míchání další 2 minuty a poté přidáme na nudličky nakrájenou hlívu. Dál dusíme ještě asi 2 minuty. K zelenině nasypeme propláchnutou a okapanou pohanku a rýží. Smažíme, dokud rýže nezesklovatí. Přidáme nasekaný tymián, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Dál zprudka vaříme, dokud se víno nevyvaří. Přitom rizoto neustále mícháme, aby se nepřichytlo. Do rizota rozdrobíme kostku zeleninového bujonu. Vše zalijeme ai 600 ml vroucí vody a dusíme 15 minut. Při dušení rizoto kontrolujeme, občas promícháme a případně doléváme vodou. K hotovému rizotu vložíprudka vaříme, dokud se víno nevyvaří. Přitom rizoto neustále mícháme, aby se nepřichytlo. Do rizota rozdrobíme kostku zeleninového bujonu. Vše zalijeme asi 600 ml vroucí vody a dusíme 15 minut. Při dušení rizoto kontrolujeme, občas promícháme a případně doléváme vodou. 5 minut před koncem dušení vmícháme šafrán. K hotovému rizotu vložíme zbytek másla a nastrouhaný parmazán, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme ještě asi 5 minut.


Fotky receptu Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !