Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rizoto z čerstvého špenátu, cibule, vína a parmazánu

fotka Rizoto z čerstvého špenátu, cibule, vína a parmazánu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu Rizoto z čerstvého špenátu, cibule, vína a parmazánu:

120 g list. špenátu  | 200 ml bílého vína  | 750 ml vývaru  | 1 cibule  | 2 str. česneku  | 200 g rýže  |  sůl a pepř  |  olej  |  parmazán  |  máslo

Postup přípravy receptu Rizoto z čerstvého špenátu, cibule, vína a parmazánu:

Rýži propereme. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Listy špenátu zbavíme stonků, omyjeme a necháme oschnout. Potom je nasekáme nahrubo.
Zeleninový vývar přivedeme k varu a udržujeme ho na plotýnce stále vařící.
V pánvi rozpálíme olej, ve kterém rozpustíme lžíci másla. Potom za stálého míchání necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme nakrájený špenát a orestujeme. Vsypeme rýži a stále mícháme a restujeme při nejvyšší teplotě. Přilijeme bílé víno a pracujeme, dokud se zcela neodpaří. Pokrm podle chuti opepříme, osolíme.
Poté snížíme teplotu na polovinu a postupně po naběračkách přiléváme vývar. Tento pokrm se připravuje za stálého míchání. Jakmile se vývar odpaří, vždy přiléváme další naběračku tekutiny. Pracujeme tak dlouho, dokud není rýže dostatečně měkká, nesmí být však rozvařená. Vaření rýže trvá přibližně 18 minut.
Do takto připraveného šťavnatého rizota nakonec vmícháme podle chuti 4 lžíce strouhaného parmazánu, který necháme rozpustit.


Fotky receptu Rizoto z čerstvého špenátu, cibule, vína a parmazánu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rizoto z čerstvého špenátu, cibule, vína
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !