Postup přípravy receptu Rizoto ze zeleniny s opečeným šmakounem:
Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka. Cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky. Sterilovanou kukuřici necháme okapat. Šmakouna namočíme na 2 hodiny do mléka s grilovacím kořením.
Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme mražený hrášek s mrkví a za stálého míchání podusíme doměkka. Potom vmícháme uvařenou rýži, okapanou kukuřici a podle chuti osolíme. Prohřejeme a uchováme na teple.
Šmakouna vyjmeme z mléka, osušíme a zvolna opečeme na másle. Podle chuti ho ještě během pečení ochutíme grilovacím kořením. Rizoto poklademe plátky opečeného šmakouna a zdobíme bylinkami.
Fotky receptu Rizoto ze zeleniny s opečeným šmakounem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!