Těsto:
| 3 vejce
| 90 g cukru
| 1 lžička strouhané pomerančové kůry
| 1 lžíce pomerančové šťávy
| špetka soli
| 90 g polohrubé mouky
| půl lžičky kypřicího prášku
| Náplň a zdobení:
| 100 g moka čokolády
| 400 ml smetany ke šlehání
| 1 a 1/2 sáčku ztužovače šlehačky
| 1 lžíce instantní kávy
| 2 lžíce moučkového cukru
| kakaový prášek na poprášení
Postup přípravy receptu Roláda s moka šlehačkou:
Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme papírem na pečení.
Vejce, cukr, pomerančovou kůru a šťávu se solí ušleháme do pěny. Přisijeme mouku s kypřicím práškem a metlou na sníh lehce vmícháme.
Těsto rovnoměrně natřeme na plech a 12-14 minut pečeme do zlatova. Vyjmeme z trouby, překlopíme na pečicí papír a necháme vychladnout. Pečicí plech necháme přiklopený na piškotové placce.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha. Přitom zvolna přiléváme čokoládu, kávu a moučkový cukr. 6 lžic čokoládové šlehačky dáme do zdobícího sáčku s hvězdicovou koncovkou.
Z piškotu sejmeme plech a horní pečicí papír. Tři čtvrtiny čokoládové šlehačky naneseme na piškotový plát. Pomocí dolního pečicího papíru svineme piškot z delší strany do rolády.
Roládu potřeme zbytkem čokoládové šlehačky a zdobicím sáčkem na ní vytvoříme malé růžičky. Nakonec povrch lehce posypeme kakaovým práškem.
Fotky receptu Roláda s moka šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!