8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rýžové krokety na sladko

fotka Rýžové krokety na sladko
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Rýžové krokety na sladko:

100 g rýže  | 500 ml mléka  |  sůl  | 40 g kandovaného ovoce dle chuti  | 1 lžíce rumu  | 50 g cukru  | 1 lžička citrónové kůry  | 2 žloutky  | 2 lžíce mouky  | 2 vejce  | 4 lžíce strouhanky  |  olej na osmažení  |  moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu Rýžové krokety na sladko:

Rýži přebereme, nasypeme do většího množství vroucí vody a jakmile začne vařit, vodu slijeme. Pak rýži scedíme, dáme do hrnce, zalijeme teplým mlékem, přidáme špetku soli a na mírném ohni vaříme do měkka. Mezitím drobně nakrájíme kandované ovoce a zalijeme ho rumem.

Do uvařené a vychladlé rýže přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, kandované ovoce a 2 žloutky. Hmotu dobře promícháme, necháme vychladnout a z vychladlé hmoty utvoříme asi 12 kroket, které obalíme postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a usmažíme do zlatova na rozehřátém oleji. Smažené krokety pocukrujeme a podáváme ještě za tepla.


Fotky receptu Rýžové krokety na sladko:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rýžové krokety na sladko
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !