600 g salátových brambor
| 200 g fazolových lusků
| sůl
| 4 vejce
| 8 velkých listů listového salátu
| 4 menší rajčata
| 1 červenou cibuli
| 80 g černých oliv
| 1 konzervu tuńáka
| na dresink
| 4 lžíce olivového oleje
| 4 lžíce kremžské hořčice
| vinný ocet
| černý pepř
Postup přípravy receptu Salát zvaný Nicoise:
Brambory uvaříme ve slupce domekka. Když schladnou, oloupeme je a nakrájíme na menší kousky. Fazolové lusky očistíme a v osolené vodě uvaříme na skus. scedíme je necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a překrájíme na čtvrtinky. Listy salátu opereme a necháme okapat. Rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky, cibuli na měsíčky. Olivy necháme také okapat. Z tuňáka slijeme nálev. Olivový olej rozšleháme s hořčicí, osolíme, opepříme a dle potřeby dochutíme několika kapkami octa. dresinkem salát přelijeme.
Fotky receptu Salát zvaný Nicoise:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!