Použité suroviny receptu Řecký salát s ovčím sýrem:
500 g zeleného hrachu
| 1 cibule
| 3 velké brambory
| 3 mrkve
| 200 g slaniny
| 1 1/2 l zeleninového vývaru
| 1 lžička majoránky
| pepř
| 1/2 lžíce másla
| párek
Postup přípravy receptu Řecký salát s ovčím sýrem:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata i okurku (oloupanou) nakrájíme. Ledový salát také nakrájíme na menší kousky. Ovčí sýr nakrájíme na úhledné kostky. Zeleninu i sýr opatrně promícháme v salátové míse. Z oleje, octa, medu a hořčice připravíme marinádu. Červenou cibuli oloupeme, dle možností nasekáme nadrobno a dáme do marinády. Přidáme čerstvé (nebo sušené) nasekané bylinky. Okořeníme solí a pepřem. Takto připravenou směs přelijeme přes salát a promícháme. Hotový salát necháme minimálně 20 minut natáhnout a pak servírujeme.
Fotky receptu Řecký salát s ovčím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!