Pampeliškový med - nejoblíbenější recepty | Rebarborový koláč - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Léto - čas jahod |
11. 10. 2012 Škola vaření
Jak se dají brambory využít? Co se s nimi dá vše dělat? A v čem jsou zdraví prospěšné? To a více se dozvíte v následujících řádcích. Brambory jsou jednoletá rostlina a celá rostlinka je jedovatá …více»
|
9. 10. 2012 Škola vaření
Rajčata pochází původně ze Střední a Jižní Ameriky (Peru, Ekvádor, Mexiko). Na rostlině je jedlý plod tzv. rajče neboli rajské jablíčko. Pokud se chystáte ale konzumovat zelená rajčata, můžete si …více»
|
8. 10. 2012 Škola vaření
Domácí zabijačka se dělá obvykle od prosince do března a patří mezi staré slavnosti. Váže se k ní spousta tradic. Každý majitel vepře si předem objedná řezníka, který má svůj osvědčený postup při …více»
|
1. 10. 2012 Škola vaření
Zatímco zvěřina u nás není nijak neobvyklá a většina kuchařů s ní umí zacházet, jehněčí je u nás spíše Popelkou. Je to škoda, jehněčí je skvělou sezónní specialitou. Švestky, dýně, jablka – to jsou …více»
|
25. 09. 2012 Škola vaření
Zvěřina je maso zvěře, ulovené ve volné přírodě. Jedná se o maso zvěře srstnaté, pernaté a spárkaté. Zvěřina chovaná na farmách má jinou strukturu než zvěřina žijící ve volné přírodě. Zvěřina, která s …více»
|
14. 09. 2012 Škola vaření
Avokádo je ovoce, po kterém bychom v dobách bývalého režimu pátrali v obchodech většinou marně. Myslím, že nás to ale ani netrápilo - protože toto exotické ovoce pro nás bylo prakticky neznámé. …více»
|
13. 09. 2012 Škola vaření
Bramboráky jsou tradičním pokrmem většiny slovanských a germánských národů a Maďarů. Připravuje se smažením tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli …více»
|
13. 09. 2012 Škola vaření
Kuřecí maso patří v české kuchyni mezi nejoblíbenější. Drůbeží maso je křehké a lehce stravitelné. Kuřata obsahují málo tuku, mají nižší energetickou hodnotu, maso je vhodné na diety. Jsou zdrojem cen …více»
|
11. 09. 2012 Škola vaření
Bylinky dodávají masu nejen výtečnou chuť, ale také krásnou vůni. Na dochucení masa můžeme použít bylinky čerstvé i sušené. Můžeme je použít při vaření různých vepřových jídel, dušených, vařených …více»
|
10. 09. 2012 Škola vaření
Nic nemá tak blahodárný vliv na vaší každodenní aktivitu, jako zdravý a hluboký noční spánek. Ale kdo z nás by neznal potíže s usínáním a špatným spaním? Než sáhnete po tabletce na spaní, zkuste …více»
|