8 rad, než se rozhodnete vyběhnout | Pampeliškový med - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! | MDŽ nebo Den matek? |
17. 07. 2012 Škola vaření
Pěstujete červený rybíz nebo jste jej dostali a přemýšlíte, jak jej zpracovat? A co třeba rybízová šťáva? Pokud máte jen menší množství červeného rybízu, tak si můžete připravit chutný …více»
|
16. 07. 2012 Škola vaření
Správně uvařená zelenina je ta, která se vaří jen po nezbytně dlouhou dobu. Při krátké době vaření dochází jen k minimálním ztrátám vitamínů. Zeleninu vaříme jen několik minut. Aby ze zeleniny …více»
|
9. 07. 2012 Škola vaření
Léto je období roku, ve kterém máme nejširší výběr sezónní zeleniny. Zelenina ze zahrádky má svoji charakteristickou chuť a vůni, tak si v tomto období pochutnáme na darech z přírody. …více»
|
4. 07. 2012 Škola vaření
Kuchyň je doménou žen, ale mužů zase zahrada. Mužská populace je na tom s uměním grilovat prostě lépe. Ať už jde o nakládání masa nebo kořenění potravin. …více»
|
2. 07. 2012 Škola vaření
Celková spotřeba masa v České republice činila v posledních letech průměrně 85,1 kilogramu na obyvatele za rok. To jednoznačně svědčí o tom, že maso představuje podstatnou část našeho jídelníčku. …více»
|
2. 07. 2012 Škola vaření
Léto je bohaté nejen na krásné slunečné dny, ale také na velké množství nejrůznějšího ovoce, které dozrává. Proto je dobré tyto dary přírody uchovat po celý zbytek roku. Na letním ovoci jako jsou …více»
|
28. 06. 2012 Škola vaření
Léto je v plném proudu, prázdniny a dny volna si užívají nejen děti, ale také dospělí. Příjemné letní večery v kruhu přátel lze zpříjemnit pořádnou letní grilovací party. Co dělat pro to, aby vám ji …více»
|
26. 06. 2012 Škola vaření
Natto jsou uvařené sójové boby fermentované bakterií Bacillus subtilis natto (odtud název této pochutiny). Boby získají fermentací lepkavý slizovitý povrch, jsou částečně ztvarohovatělé a silně …více»
|
21. 06. 2012 Škola vaření
V posledních letech se do tradiční české kuchyně vloudilo spoustu novinek. S kapary jste se již určitě setkala, minimálně na pultech supermarketů. Pojďme si povědět něco o tom, co to kapary vlastně …více»
|
11. 06. 2012 Škola vaření
Tlakový hrnec, známý také jako Papinův hrnec nebo lidově papiňák, je masivní silnostěnný hrnec, ve kterém je pokrm vařen za vyššího tlaku a vyšší teploty (až 130 °C) než je teplota, které se dosahuje …více»
|