30. 07. 2012 Škola vaření
Ananas patří k oblíbeným druhům tropického ovoce. Pro svůj vysoký podíl vody (téměř 90%) a enzym bromelain je využívaný i v dietologii, protože přispívá mimo jiné k lepšímu trávení a úbytku váhy. …více»
|
29. 07. 2012 Škola vaření
Většinou každý houbař jako první ze svých prvních úlovků udělá právě smaženici a až poté je řada na polévku, omáčky a jiné. Do správné smaženice by se mělo dát alespoň deset různých druhů hub, ale …více»
|
29. 07. 2012 Škola vaření
Ovoce patří mezi nejvšestrannější potraviny. Nabízí nepřeberné množství druhů, barev, chutí, vůní a konzistencí. Obsahuje velké množství vitamínů a přírodních cukrů, které rychle dodají energii. …více»
|
28. 07. 2012 Škola vaření
Houby sbíráme z několika důvodů. Pro někoho je to vášeň i když houby nejí, pro někoho je to uklidnění při procházce lesem, někdo sbírá houby proto, že si může připravit levné a přitom méně kalorické …více»
|
27. 07. 2012 Škola vaření
Koření kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Je žluté barvy a je znám také pod názvem žlutý zázvor. Pochází z jižní Asie. Největším producentem …více»
|
23. 07. 2012 Škola vaření
O parmezánu jste už mnohokrát slyšely a jistě i ochutnaly a to nemusíte ani být milovnice italské kuchyně. Víte ale, jak se vyrábí a jak se pozná zaručeně pravý parmezán? Parmezán neboli správně …více»
|
22. 07. 2012 Škola vaření
Úplně nejlepší je zmrzlina, kterou si připravíte sami doma. Teď v letním období je spousta ovoce nejen v obchodech ale hlavně na vaší zahrádce a zmrzlina příjemně osvěží. Domácí zmrzlina - NEJ recepty …více»
|
20. 07. 2012 Škola vaření
Borůvku zná skoro každý. Chutné modré plody na přízemních keřících, to je při procházce lesem velké lákadlo. Borůvka obecná je ale také rostlina, která ma mnoho příznivých účinků pro lidské zdraví.
…více»
|
20. 07. 2012 Škola vaření
Červený rybíz patří mezi ovoce s velmi výraznou chutí. Rybízový džem nebo marmeláda už neodmyslitelně patří k Vánocům a slepovanému vánočnímu cukroví. Ale i rybízový koláč patří mezi oblíbené nedělní …více»
|
19. 07. 2012 Škola vaření
Rybízovou marmeládu vaříme z vyzrálého červeného rybízu. Máme pro vás několik rad a vyzkoušených receptů našich čtenářek, jak si domácí rybízovou marmeládu uvařit.
Rybízová marmeláda - nejoblíbeněj …více»
|