Rebarborový koláč - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Léto - čas jahod | Jak správně pečovat o orchideje? |
10. 09. 2012 Škola vaření
Nic nemá tak blahodárný vliv na vaší každodenní aktivitu, jako zdravý a hluboký noční spánek. Ale kdo z nás by neznal potíže s usínáním a špatným spaním? Než sáhnete po tabletce na spaní, zkuste …více»
|
10. 09. 2012 Škola vaření
Jako zelenina je ve světě využíváno asi 1 200 druhů rostlin. Pro své dietetické a někdy i doslova léčivé účinky je nenahraditelnou součástí našich jídelníčků. Obsahuje vysoký podíl vody, která je …více»
|
9. 09. 2012 Škola vaření
Červená řepa je dvouletá rostlina, kde se konzumuje její podzemní část a její původ je ve Středomoří a v atlantském prostředí. Syrová řepa je vhodná na saláty a výborně chutná také s česnekem, křenem …více»
|
8. 09. 2012 Škola vaření
Olivový olej má mnoho využití a já bych Vám chtěla některé z nich v tomto článku přiblížit. Ráda a často ho užívám a používám a to nejen v kuchyni na jídle, má spoustu jiných předností, o kterých mnoh …více»
|
7. 09. 2012 Škola vaření
Hovězí maso je velice oblíbená potravina. V obchodě ho můžeme koupit v různých kuchyňských variantách. V celku, nakrájené na plátky, nebo drobné kousky, mleté na karbanátky a sekanou. …více»
|
5. 09. 2012 Škola vaření
Vepřové maso patří k nejoblíbenějším potravinám. Nejkvalitnější maso je růžové z mladých kusů dobytka. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné. Je také křehčí než maso hovězí, ale obsahuje …více»
|
3. 09. 2012 Škola vaření
Gorgonzola je sýr s modrou plísní, podobný naší Nivě a francouzskému Roquefortu nebo anglickému Stiltonu. Gorgonzola má, jako spousta tradičních italských pochoutek, historii táhnoucí se staletími …více»
|
1. 09. 2012 Škola vaření
Tento článek bude zaměřený na naše oblíbené jídlo. Tak schválně, myslíte si, že je lepší vařit doma nebo nakupovat hotová jídla, tzv.hotovky a nebo si prostě zajít každý den na pořádné jídlo do …více»
|
31. 08. 2012 Škola vaření
Poctivá švestková povidla už vařily naše babičky a to většinou na starých kachlových kamnech. Stačily k tomu pouhé tři suroviny a to švestky, cukr a ocet. Občas kolují pověry, že se švestky vaří mnoho …více»
|
29. 08. 2012 Škola vaření
Na koláči jsou výborné švestky zalité třeba vanilkovým krémem nebo kombinace švestek s mákem a tvarohem, nebo si můžete připravit výborný koláč s kokosovou drobenkou. Variací na švestkové koláče je …více»
|