Hrajte s námi SUDOKU online ! | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 | 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout | Pampeliškový med - nejoblíbenější recepty |
17. 06. 2009 Škola vaření
V dávných dobách se o nich říkalo, že jsou „přátelé lékařů a komplimenty kuchařů". Mívaly dobrodružnou minulost a byly vyvažovány zlatem. Ale co se dnes o nich vlastně ví? …více»
|
16. 06. 2009 Škola vaření
Snad každý ví, že ovoce a zelenina obsahuje spoustu látek, které jsou velice prospěšné lidskému zdraví. Čím nám ovoce se zeleninou vlastně prospívají? Díky vitaminům posilují obranyschopnost organizmu …více»
|
14. 06. 2009 Škola vaření
Blíží se léto a slunné a teplé počasí přímo vybízí trávit co nejvíce času venku. Samozřejmě i stolování a samotná příprava pokrmů se přesouvá na terasy či zahrady. Grilování se těší stále větší oblibě …více»
|
6. 06. 2009 Škola vaření
Dát si dobrou kávu je často u nás spojeno se společenským aktem, doma je to jistá relaxace, u někoho je to častý životabudič. Obliba kávy v posledních letech stoupá. …více»
|
3. 06. 2009 Škola vaření
Přišel čas čerstvé a voňavé zeleniny, využijte toho a vychutnejte si zdravé zeleninové období se vším všudy. Začněte přípravou nejrůznějších salátů, vyzkoušejte „vegetariánské“ grilování, pikantní …více»
|
27. 05. 2009 Škola vaření
K marinování používejte skleněné, porcelánové, plastové nebo nerezové nádoby. Nikdy hliník nebo obyčejné železo – maso by mohlo chutnat po kovu, protože marinády obvykle mívají kyselé pH. Před …více»
|
26. 05. 2009 Škola vaření
Posezení na zahradě spojené s grilováním masa či ryb je stále velmi oblíbenou jarní a letní činností. Grilované pokrmy skvěle chutnají, jejich příprava je rychlá a snadná. …více»
|
14. 05. 2009 Škola vaření
V dnešní době, kdy je na stále větším vzestupu produkce zaměřená na biopotraviny, se stále více začínáme v obchodech setkávat i s biovíny. Biovíno je víno vyráběné z hroznů získávaných z vinné révy, …více»
|
12. 05. 2009 Škola vaření
Každý člověk má jinou představu o romanticky stráveném večeru. Co k němu ale nepochybně patří? Svíčky. Příjemná hudba. Milostné objetí. A především číše kvalitního vína! …více»
|
5. 05. 2009 Škola vaření
Ke zdravému mlsání nepatří jen ovoce, cereálie, med a mléčné výrobky. Můžete si ho zpestřit i konzumací kvalitního kakaa či produktů z něj vyrobených. Tento chutný, tmavohnědý prášek má široké využití …více»
|