Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Polévka patří na český stůl

Polévka patří na český stůl
16. 10. 2009 Škola vaření
Zdraví a výživová hodnota polévek nejsou jediným důvodem, proč je zařazovat do jídelníčku. Pokud se najde za celý den krátká chvíle, kdy se může celá rodina sejít pohromadě,  …více»

Zdravé mlsání s banánem

Zdravé mlsání s banánem
10. 10. 2009 Škola vaření
Banány patří mezi ovoce, které se k nám dováží z teplých tropických oblastí. Jsou to plody banánovníku, nejvyšší byliny na světě, která je vysoká 8 až 10 m, jeho plody jsou protáhlé, rostou …více»

Co a jak převařujeme?

Co a jak převařujeme?
1. 10. 2009 Škola vaření
Převaření je metoda tepelného ošetření potraviny či nápoje, při které se tekutiny zahřívají na teplotu vyšší než 100°C a tím dochází ke zničení mikroorganizmů a choroboplodných zárodků.  …více»

Co dát k ledu a jak mrazit?

Co dát k ledu a jak mrazit?
28. 09. 2009 Škola vaření
Mražení se jako způsob konzervace potravin používá už dlouhá staletí. Dříve k mražení sloužily přírodní kusy ledu, dnes již používáme moderní mrazničky. Při poklesu teploty na 4°C (chlazení) dojde …více»

Co a jak sušit?

Co a jak sušit?
25. 09. 2009 Škola vaření
Sušení je velmi starý způsob konzervování. Dodnes uspokojuje potřebu uchovávání a dostupnosti potravin bez ohledu na čas sklizně. V historii se k sušení používalo slunce, dnes přibyly moderní sušičky …více»
 

Co zavařovat a jak?

Co zavařovat a jak?
20. 09. 2009 Škola vaření
Zavařování je jeden ze způsobů tepelné konzervace potravin, při které se pokrm ve sklenici těsně uzavřené víčkem ohřívá krátce nad teplotu od 85°C v závislosti na zavařované potravině a doporučeném …více»

Metody domácího konzervování

Metody domácího konzervování
15. 09. 2009 Škola vaření
Pomalu se blíží podzimní a zimní období, kdy si rádi pochutnáme na domácím džemu, kompotu, zavařovaných okurkách, zamraženém nebo sušeném ovoce, které jsme si připravili v létě. Různé druhy  …více»

Kouzlo italské kuchyně

Kouzlo italské kuchyně
13. 09. 2009 Škola vaření
Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Patří mezi nejoblíbenější a také nejvyhledávanější. Její kouzlo spočívá v její jednoduchosti a pestrosti. Jídla jsou vždy lahodná a chutná …více»

Letní míchané nápoje

Letní míchané nápoje
15. 08. 2009 Škola vaření
Se vznikem míchaných nápojů je spojeno mnoho legend a teorií, které však nejsou ničím podloženy. Míchání nápojů má své kořeny pravděpodobně už ve starověku, kdy se míchaly šťávy různých plodů.  …více»

Hrajeme si s ananasem

Hrajeme si s ananasem
11. 08. 2009 Škola vaření
Šiškovaté jablko – pineapple – tak nazvali španělští dobyvatelé toto vynikající tropické ovoce právě podle podobnosti s borovými šiškami a současně šťavnatosti, jako mají jablka.  …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !