Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.06. 2019
Dnes má svátek Adolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Svatomartinský řez

fotka Svatomartinský řez
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Svatomartinský řez:

200 g bílého jogurtu  | 250 g másla  | 1 lžíce citr. kůry  | 450 g hl. mouky  | 1 prdop  | 1 žloutek  | na ozdobu  | 50 g ořechů  | 1 sklenice marmelády  | na potření  | 1 lžička citr. kůry  | 50 g rozinek  | 100 g cukru moučka  | 3 bílky  | 50 g kandovaných třešní  | 2 kostky tvarohu  | 2 žloutky  | 1 lžíce citr. šťávy  | 50 g ořechů  | 1 lžíce pudinkového prášku

Postup přípravy receptu Svatomartinský řez:

Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme nakrájené máslo, citronovou kůru, žloutek, jogurt a čistýma rukama zpracujeme na vláčné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu asi hodinku odpočinout.

Tvaroh utřeme se 2 žloutky a cukrem, vmícháme pudink (prášek), citronovou kůru i šťávu, pokrájené kandované višně a nasekané rozinky i ořechy. Nakonec přidáme ze 3 bílků ušlehaný tuhý sníh.

Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl vyválíme, položíme na plech vyložený papírem a potřeme tvarohovou náplní. Vyválíme i druhý díl těsta na plát a tvaroh zakryjeme. Okraje těsta zařízneme a mírně přimáčkneme.

Povrch potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme nasekanými ořechy a ve středně vyhřáté troubě zvolna upečeme.

Odřezky těsta vyválíme a formičkami vykrájíme různé drobné tvary (kytičky, motýlky, lístečky), které zvolna upečeme.

Vychladlý svatomartinský řez nakrájíme na kostky, každou na talířku ozdobíme lžičkou marmelády a upečenou sušenkou.


Fotky receptu Svatomartinský řez:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Svatomartinský řez
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !