Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.06. 2019
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Švestkový koláč s bílkovými pusinkami

fotka Švestkový koláč s bílkovými pusinkami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Švestkový koláč s bílkovými pusinkami:

125 g másla  | 4 žloutky  | 100 g cukru moučky  | 1 balení vanilkového cukru  | 200 g hladké mouky  | 1/2 balení kypřícího prášku  | 2 bílky  | dle potřeby: tuk a hrubá mouka na plech  | 500 g švestek  | 2 bílky

Postup přípravy receptu Švestkový koláč s bílkovými pusinkami:

Máslo nakrájíme do malé misky na kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Změklé máslo utřeme se žloutky, s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přisypeme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme do tuha ušlehaný sníh ze dvou bílků. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku nebo na plech, který jsme předem důkladně vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Švestky opláchneme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na povrch těsta. Naplněnou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Během pečení koláče si připravíme bílkový sníh. Bílky vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a citronovou šťávou (nejlépe čerstvě vymačkanou) na tuhý sníh, který naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Po 30 minutách vyndáme předpečený švestkový koláč z trouby a na jeho povrch nastříkáme sněhové pusinky. Koláč vložíme zpět do trouby a dopékáme při 150 °C přibližně 20 minut. Dáváme pozor, aby se pusinky nespálily. Mají být jen lehce narůžovělé. Po upečení necháme moučník vychladnout na pekáčku a před podáváním jej nakrájíme na kousky.


Fotky receptu Švestkový koláč s bílkovými pusinkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Švestkový koláč s bílkovými pusinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !