Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Vyrob si sama: léčivý olejíček z květů šeříkuVyrob si sama: léčivý olejíček z květů šeříku Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 31.05. 2020
Dnes má svátek Kamila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Švestkový koláč s bílkovými pusinkami

fotka Švestkový koláč s bílkovými pusinkami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Švestkový koláč s bílkovými pusinkami:

125 g másla  | 4 žloutky  | 100 g cukru moučky  | 1 balení vanilkového cukru  | 200 g hladké mouky  | 1/2 balení kypřícího prášku  | 2 bílky  | dle potřeby: tuk a hrubá mouka na plech  | 500 g švestek  | 2 bílky

Postup přípravy receptu Švestkový koláč s bílkovými pusinkami:

Máslo nakrájíme do malé misky na kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Změklé máslo utřeme se žloutky, s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přisypeme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme do tuha ušlehaný sníh ze dvou bílků. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku nebo na plech, který jsme předem důkladně vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Švestky opláchneme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na povrch těsta. Naplněnou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Během pečení koláče si připravíme bílkový sníh. Bílky vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a citronovou šťávou (nejlépe čerstvě vymačkanou) na tuhý sníh, který naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Po 30 minutách vyndáme předpečený švestkový koláč z trouby a na jeho povrch nastříkáme sněhové pusinky. Koláč vložíme zpět do trouby a dopékáme při 150 °C přibližně 20 minut. Dáváme pozor, aby se pusinky nespálily. Mají být jen lehce narůžovělé. Po upečení necháme moučník vychladnout na pekáčku a před podáváním jej nakrájíme na kousky.


Fotky receptu Švestkový koláč s bílkovými pusinkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Švestkový koláč s bílkovými pusinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !