75 g másla
| 40 g mléčné čokolády
| 75 g Nutely
| 50 g cukru
| 2 vejce
| 300 g hladké mouky
| 1 prášek do pečiva
| 100 ml mléka
| 150 g moučkového cukru
| 2 lžíce citronové šťávy
| čokoládová poleva v sáčku
Postup přípravy receptu Jemné nugátové muffinky:
Troubu předehřejeme na 200 °C. V malém kastrolku rozpustíme máslo a necháme ho prochladnout. Na prkénku nožem nasekáme čokoládu. Vychladlé máslo nalijeme do porcelánové mísy. Přidáme nugátový krém a cukr. Všechny suroviny šleháme šlehačem do pěny. Do napěněného krému za stálého šlehání po jednom přidáváme celá vejce a ještě chvíli šleháme. Smísíme prosátou mouku s práškem do pečiva a opatrně zapracujeme do těsta. Přimícháme mléko a sekanou čokoládu. Plníme do 2/3 do formy. Moučkový cukr prosijeme do misky, pramínkem za stálého míchání přilijeme citr šťávu. Vychladlé muffinky potřeme citonovou polevou a necháme lehce zaschnout.
Podle návodu na sáčku nahřejeme čokoládovou polevu a malým pramínkem zdobíme muffinky.
Fotky receptu Jemné nugátové muffinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!