Použité suroviny receptu Sýrové nudle s hruškovým kompotem:
500 g brambor
| 200 g Špaget
| sůl
| 120 g ementálu
| 120 g sýra moravského bochníku
| 200 ml smetany
| pepř
| 500 g cibule
| 1 lžíce másla
| 800 g navinulých hrušek
| 40 g másla
| 100 ml bílého vína
| 50 g cukru
Postup přípravy receptu Sýrové nudle s hruškovým kompotem:
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Vaříme s MAGGI Špagetami v dostatečném množství slané vody asi 10 minut, slijeme a necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Nastrouháme sýr a vmícháme do něj smetanu. Nudle i brambory vložíme do zapékací mísy a přelijeme smetanou se sýrem. Osolíme a opepříme. Zapékáme v troubě asi 20 minut.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a na tuku osmahneme dozlatova. Omyté hrušky rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky. Na rozehřátém másle, víně a cukru hrušky asi 10 minut dusíme. Pokrm posypeme cibulkou a podáváme s kompotem.
Fotky receptu Sýrové nudle s hruškovým kompotem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!