Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tatlije

fotka Tatlije
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Tatlije:

TĚSTO:  | 300 g krupice  | 80 g cukru  | 1 sáček vanilkového cukru  | 1 l mléka  | 6 žloutků  | 80 g másla nebo sádla  |  ZÁLIVKA:  | 1 kg cukr krystal  | 3,5 dl vody  | 1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu Tatlije:

Ve vroucím mléce rozpustíme polovinu cukru a pomalu za stálého míchání vsypeme krupici. Vaříme, dokud nezhoustne, pak necháme kaši vychladnout. Utřeme hladce žloutky s druhou polovinou cukru, vmícháme je do krupičné kaše a přidáme máslo. Z hmoty tvoříme kuličky jako větší ořechy a vprostředku každou trochu vmáčkneme. Narovnáme je na vymazaný a pomoučený plech a upečeme při 220 °C dozlatova. Mezitím svaříme z cukru, vanilinového cukru a vody hustší sirup, zalijeme jím upečené tatlije, přikryjeme a necháme zálivku vsáknout.


Fotky receptu Tatlije:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Tatlije
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !