Použité suroviny receptu Těstoviny po provensálsku s fazolemi a kukuřicí:
1 lžíce worcesterské omáčky
| sůl, mletý pepř
| 1 lžička provensálského koření
| 2 lžičky oregana
| 1 konzerva rajčat
| 5 stroužků česneku
| 1 červená cibule
| 2 lžíce olivového oleje
| 350 g těstovin
| 250 g kukuřice
| 250 g červených fazolí v konzervě
| máslo na vymazání formy
| 100 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Těstoviny po provensálsku s fazolemi a kukuřicí:
Těstoviny uvaříme podle návodu. V kastrůlku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Zalijeme rozmixovanými rajčaty z konzervy, ochutíme worcesterskou omáčkou, bylinkami, solí a pepřem.
Přikryjeme poklicí a mírně vaříme asi 10 minut. Zapékací misku vymažeme máslem a vsypeme scezené těstoviny. K rajčatové omáčce přidáme fazole a kukuřici. Vše promícháme.
Zhruba 15 minut zapékáme v předehřáté troubě, poté posypeme strouhaným sýrem a ještě tak 3 minuty necháme v troubě.
Fotky receptu Těstoviny po provensálsku s fazolemi a kukuřicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!