Použité suroviny receptu Těstoviny v ostré omáčce:
1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 1-2 chilli papričky
| 200 g žampionů
| 2 lžíce oleje
| 500 g loupaných naložených rajčat
| sůl
| pepř
| 400 g těstovin, např. penne
| 1 lžíce másla
| 50 g parmazánu na kousky
Postup přípravy receptu Těstoviny v ostré omáčce:
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričky omyjeme, zbavíme jadérek a najemno je nasekáme. Žampiony očistíme navlhčeným ubrouskem a pak je nakrájíme na plátky. Na oleji osmažíme cibulku a česnek a po chvíli k nim přidáme chilli papričky. Slijeme rajčata, nakrájíme je na kousky a dáme je též do pánvičky. Vše osolíme a opepříme a 10 minut podusíme. Těstoviny, např. penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody přesně podle návodu na obalu. Žampiony dusíme 5 minut na másle a pak je osolíme a odstavíme z plotny. Nastrouháme parmazán. Slijeme těstoviny, propláchneme je studenou vodou, necháme okapat a pak je promícháme s dušenou zeleninou a houbami, případně vše ještě okořeníme. Nakonec porce posypeme sýrem a ozdobíme je lístky bazalky. Jídlo dobře vypadá ozdobené také celými červenými chilli papričkami.
Fotky receptu Těstoviny v ostré omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!