Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.10. 2018
Dnes má svátek Hedvika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Tortellini se smetanovou žampiónovou omáčkou

fotka Tortellini se smetanovou žampiónovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Tortellini se smetanovou žampiónovou omáčkou:

40 g másla  | 2 malé cibule  | 500 g žampionů  | 1 lžíce citronové šťávy  | 2 lžíce portského vína  | 500 ml smetany ke šlehání  | dle chuti: sůl, čerstvě mletý pepř  | dle potřeby: trocha oleje  | 500 g tortellini (plněných taštiček)

Postup přípravy receptu Tortellini se smetanovou žampiónovou omáčkou:

Na pánvi zvolna rozpustíme máslo a podusíme na něm lehce osolené plátky cibule. Žampiony promícháme s citronovou šťávou a také je lehce osolíme. Přidáme je k šalotce a dusíme je 10-15 minut při střední teplotě, až se uvolněná tekutina vydusí. Podlijeme portským vínem, opékáme další 2-3 minuty a dáváme pozor, aby se cibule nepřipálila. Přimícháme smetanu ke šlehání a zvolna vaříme 5-10 minut, až omáčka zhoustne. Osolíme ji a okořeníme podle chuti čerstvě mletým pepřem. Mezitím ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a přidáme trochu oleje. Vložíme tortellini a uvaříme je podle návodu na obalu, ne však příliš (vaříme je al dente, tj. na skus). Scezené a dobře okapané tortellini rozdělíme na nahřáté talíře. Pokrm přelijeme omáčkou a posypeme čerstvě mletým pepřem.
Chcete-li, aby omáčka měla výraznější chuť a vůni, přidáme do ní sušené houby, které však musíme nejprve namočit do vody.



Fotky receptu Tortellini se smetanovou žampiónovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Tortellini se smetanovou žampiónovou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků