Školní rok a školní prázdniny v roce 2019/2020Školní rok a školní prázdniny v roce 2019/2020 Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.09. 2019
Dnes má svátek Matouš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Tradiční jablečný koláč

fotka Tradiční jablečný koláč
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Tradiční jablečný koláč:

1 kg oloupaných jablek zbavených jadřinců  | 125 g hnědého cukru  | 1 lžička mleté skořice nebo zázvoru  | 2 lžíce vody  | dle chuti: cukr na posypání  | Těsto na koláč:  | 350 g hladké mouky  | 90 g másla nebo margarínu  | 90 g nízkotučného rostlinného tuku  | 6 lžic studené vody  | 1 špetka soli  | 1 ušlehané vejce nebo mléko na potření  | 1 mělká forma na koláč o průměru 23 cm

Postup přípravy receptu Tradiční jablečný koláč:

K přípravě těsta smícháme v míse mouku se solí, přidáme máslo a tuk a zpracujeme prsty, až získáme drobenku. Přilijeme vodu a vymícháme těsto, zabalíme ho do vlhké utěrky a necháme 30 minut chladit. Dvě třetiny těsta vyválíme na tenkou placku a vyložíme jí mělkou formu o průměru 23 cm. Jablka pokrájíme na plátky a smícháme je s cukrem a kořením, hustě jimi poklademe těsto ve formě, střed koláče může náplň mírně převyšovat. Ze zbylého těsta vyválíme plát, kterým přikryjeme těsto s náplní. Lem těsta ve formě navlhčíme vodou, položíme přes něj plát těsta a okraje pevně přimáčkneme k sobě, přečnívající kraje odřízneme a spojíme dohromady. Odřezané zbytky těsta opět vyválíme a formičkou z nich vykrájíme různé tvary na ozdobení koláče, navlhčíme je a přilepíme na těsto koláče. Povrch pak potřeme ušlehaným vejcem nebo mlékem, uprostřed uděláme 2 malé řezy a položíme koláč na pečící plech. V předem předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě kolem 220 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 30 minut, upečené těsto by mělo být zlatavě hnědé. Před podáváním koláč posypeme cukrem.



Fotky receptu Tradiční jablečný koláč:

Tradiční jablečný koláč
Tradiční jablečný koláč
Fotky vložil: Mangovka,uschi3 
Hodnocení receptu Tradiční jablečný koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !