Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tradiční jablečný koláč

fotka Tradiční jablečný koláč
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Tradiční jablečný koláč:

1 kg oloupaných jablek zbavených jadřinců  | 125 g hnědého cukru  | 1 lžička mleté skořice nebo zázvoru  | 2 lžíce vody  | dle chuti: cukr na posypání  | Těsto na koláč:  | 350 g hladké mouky  | 90 g másla nebo margarínu  | 90 g nízkotučného rostlinného tuku  | 6 lžic studené vody  | 1 špetka soli  | 1 ušlehané vejce nebo mléko na potření  | 1 mělká forma na koláč o průměru 23 cm

Postup přípravy receptu Tradiční jablečný koláč:

K přípravě těsta smícháme v míse mouku se solí, přidáme máslo a tuk a zpracujeme prsty, až získáme drobenku. Přilijeme vodu a vymícháme těsto, zabalíme ho do vlhké utěrky a necháme 30 minut chladit. Dvě třetiny těsta vyválíme na tenkou placku a vyložíme jí mělkou formu o průměru 23 cm. Jablka pokrájíme na plátky a smícháme je s cukrem a kořením, hustě jimi poklademe těsto ve formě, střed koláče může náplň mírně převyšovat. Ze zbylého těsta vyválíme plát, kterým přikryjeme těsto s náplní. Lem těsta ve formě navlhčíme vodou, položíme přes něj plát těsta a okraje pevně přimáčkneme k sobě, přečnívající kraje odřízneme a spojíme dohromady. Odřezané zbytky těsta opět vyválíme a formičkou z nich vykrájíme různé tvary na ozdobení koláče, navlhčíme je a přilepíme na těsto koláče. Povrch pak potřeme ušlehaným vejcem nebo mlékem, uprostřed uděláme 2 malé řezy a položíme koláč na pečící plech. V předem předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě kolem 220 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 30 minut, upečené těsto by mělo být zlatavě hnědé. Před podáváním koláč posypeme cukrem.



Fotky receptu Tradiční jablečný koláč:

Tradiční jablečný koláč
Tradiční jablečný koláč
Fotky vložil: Mangovka,uschi3 
Hodnocení receptu Tradiční jablečný koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !