20 g másla
| 1 paprika zelená
| 80 g cibule
| 50 g hnědého cukru
| 10 g kukuřičné mouky
| 2 lžíce inst. vývaru /prášek/
| 10 lžic ananas. šťávy
| 2 lžíce vinného octa bílého
| 2 lžíce sójové omáčky
| 1 konzerva ananasu
| 200 g tuňáka v oleji
| 3 dl vařící vody
Postup přípravy receptu Tuňák na sladkokyselo:
Rozehřejte na pánvi máslo. Papriku očistěte a nakrájejte na kostičky. Dejte ji spolu s cibulí na máslo v pánvi a restujte asi 3-4 minuty.
V kastrolku smíchejte cukr, kukuřičnou mouku, vývar, ocet, sójovou omáčku a nálev z ananasu, zalejte vařící vodou, promíchejte a vše nalejte na pánev. Za stálého míchání prohřívejte 2 minuty.
Z tuňáka odlejte olej a krátce před podáváním jej přidejte spolu s kousky ananasu na pánev a prohřejte.
Fotky receptu Tuňák na sladkokyselo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!