3 ks vejce
| 250 g cukr krupice
| 300 g mouka polohrubá, nebo hladká
| 1 ks prášek do pečiva
| 100 ml olej
| 250 g měkký tvaroh
| citronová kůra
| máslo na vymazání formy
| mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Tvarohová bábovka:
Vejce s cukrem vyšleháme ve šlehači do husté pěny. Potom vmícháme olej, rozdrobený tvaroh, citrónovou kůru a nakonec lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy /můžeme i na plech/ a ve vyhřáté troubě pečeme při teplotě 180 st. C asi 40 minut. Špejlí zkoušíme jestli už těsto nelepí. /Na plechu pečeme asi 25 minut/. Upečenou bábovku vyklopíme na talíř, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout. Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem. Tvarohová bábovka vydrží dlouho vláčná.