12 chřestů
| 1 vejce natvrdo
| kousek kapie
| 1 dl smetany ke šlehání
| trochu soli
| trochu cukru
| trochu octa
| hrst zelené petrželky
| 1 sterilovaná okurka
Postup přípravy receptu Vařený chřest s vejcem:
Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a chvilku povaříme. Potom přidáme lžíci octa a uvařím do měkka. Měkký chřest vyjmeme, po okapání osušíme na složeném ubrousku a necháme vychladnout. Před podáním chřest urovnáme na talířky, nastříkáme na něj ušlehanou šlehačku, posypeme vejcem a okurkou, které jsme pokrájeli na kostičky a ozdobíme tenkými proužky kapie s petrželkou.
Fotky receptu Vařený chřest s vejcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!