Postup přípravy receptu Vejce zapečená v rajských jablíčkách:
Troubu předehřejte na 200 °C . Rajčata nakrájejte na čtvrtky nebo osminky – záleží na velikosti – a narovnejte je do pekáčku. Posypte je plátky česneku, zakapejte olejem, osolte a opepřete. Opatrně všechno promíchejte, aby se rajčata stejnoměrně obalila olejem. Pekáč vsuňte do trouby a pečte asi 40 minut, až rajčata změknou a začnou mírně hnědnout. Vyjměte pekáč z trouby. Vnější stranou naběračky vytlačte v rajčatové směsi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Překryjte alobalem a vraťte na 5–10 minut do trouby; jak dlouho budete vejce zapékat, záleží na tom, jestli je máte rádi tekutější, nebo spíš víc natvrdo. Posypte petrželkou či pažitkou. Vejce zapečená v rajských jablíčkách podávejte s čerstvým chlebem nebo s opečenými tousty. Jídlo můžete doplnit lehkým zeleným salátem.