Použité suroviny receptu Velikonoční vejce v hořčičné omáčce s vínem:
po 1 lžíci másla hl. mouky
| 250 ml zelenin. vývaru
| 100 ml bílého vína
| 100 ml smetany na vaření
| 2 lžíce plnotučné hořčice
| 3 lžíce vinného octa
| 1 lžička cukru
| 2 lžíce pažitky
| 8 vajec natvrdo
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Velikonoční vejce v hořčičné omáčce s vínem:
V malém hrnci necháme rozpustit máslo, vsypeme do něj mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Zalijeme ji horkým vývarem, stále mícháme, pak přilijeme víno a smetanu. Přidáme hořčici a za stálého míchání ještě chvíli povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme a osladíme cukrem. Na závěr dochutíme octem. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny, vložíme je do misky, přelijeme teplou omáčkou a ozdobíme pažitkou. Podáváme s brambory uvařenými ve slupce.
Fotky receptu Velikonoční vejce v hořčičné omáčce s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!