Použité suroviny receptu Zapečená treska s pórkem:
4 brambory
| sůl
| 1 pórek
| 4 rajčata
| 250 g balkánského sýra
| 600 g rybích filetů z tresky
| olivový olej
| citronová šťáva
| mletý bílý pepř
| špetka mletého muškátového oříšku
| 2 vejce
| 250 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Zapečená treska s pórkem:
Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní plátky brambor a přibližně 5 minut je povaříme. Potom je scedíme a necháme okapat.
Očištěný pórek a rajčata nakrájíme na kolečka, sýr na tenké plátky. Rybí filety očistíme a potřeme je olivovým olejem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej a nasypeme pórek. Ochutíme špetkou muškátového oříšku, krátce orestujeme a odstavíme. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, solí a pepřem.
Zapékací mísu vytřeme olejem. Na dno rozložíme plátky brambor s osmahnutým pórkem. Zalijeme vejci se smetanou. Dále do nádoby naskládáme rajčata, filety a sýr. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme asi 40 minut.
Fotky receptu Zapečená treska s pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!