500 g vařených brambor ve slupce
| 1 ks velká cibule
| 3 stroužky česneku
| 1 kostka droždí
| 4 ks vejce
| 50 ml mléka
| strouhaný sýr
| sůl, pepř
| máslo
| 1 lžíce octa
Postup přípravy receptu Zapékané droždí:
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Na pánev dáme vrchovatou lžíci másla s kapkou oleje a orestujeme cibuli pokrájenou na proužky. Přidáme droždí a nastrouhaný česnek. Za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a dáme do ní polovinu brambor, osolíme, opepříme a zakápneme octem. Přidáme drožďovou směs a poklademe zbytek brambor, které také osolíme a opepříme. Zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Posypeme sýrem - já nešetřím, čim víc tím líp a zapékáme asi 20 minut.
Výborné jako samostatné jídlo, ale i jako příloha k masu.
Fotky receptu Zapékané droždí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!