500 g mrkve
| 500 g brambor
| 2 pórky
| 750 ml zeleninového vývaru
| 1 stroužek česneku
| 40 g hladké mouky
| 250 ml mléka
| 6 vajec
| 5 lžic másla
| 1 lžíce kari
| zelenou petrželku
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Zeleninové kari s vejci:
Mrkev nakrájíme na tenké plátky, brambory na kostičky a asi 10 minut je povaříme ve vývaru. Zelenou část pórku pokrájíme na kolečka, bílou na kostičky a česnek prolisujeme. Mrkev s brambory scedíme a doplníme vodou na 1/2 litru. Na rozehřátém tuku osmažíme bílou část pórku a česnek. Zasypeme kari, moukou a opražíme. Zalijeme mlékem a vývarem a vmícháme petrželku a asi 5 minut povaříme. Osolíme, okořeníme a smícháme s vařenou zeleninou. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme, dáme na talíř a přelijem omáčkou se zeleninou. Můžeme podávat s chlebem.
Fotky receptu Zeleninové kari s vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!