1 menší květák
| 1 cuketa
| 1 větší mrkev
| 1 menší pórek
| 2 lžíce vegety
| 1/2 lžičky adziky
| 1 lžíce másla
| 1/2 svazku kudrnky
| 40 g želatiny
Postup přípravy receptu Zeleninové paštičky:
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Vložíme ho do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut. Uvařený květák necháme částečně vychladnout. Vývar z květáku slijeme a asi 250 ml ponecháme stranou. Pórek, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm krátce orestujeme. Pak ji přikryjeme pokličkou a necháme asi 5-8 minut dusit na mírném ohni. Vodu nedoléváme, protože zelenina ještě pustí šťávu sama. Uvařený květák rozmixujeme se zbylým vývarem. Želatinu necháme nabobtnat s trochou vody. Rozmixovanou květákovou kašičku dáme na sporák, zahřejeme a přidáme podušené kousky zeleniny. Nakonec vmícháme želatinu a už nevaříme. Připravenou zeleninovou směs dochutíme vegetou a adzikou a naplníme s ní formičky. Pro pikantnější chuť můžeme přidat trochu octa nebo kari. Formičky vložíme do chladničky a necháme dobře ztuhnout. Hotové paštičky vyklopíme a dozdobíme čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Zeleninové paštičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!